Mrt

22 Mart Dünya Su Günü’nde okulumuzda yürüttüğümüz e Twinning Projesi olan Susmayacağız Susamayacağız  (Never Be Silent Never Be Thirsty) kapsamında projede yer alan öğrencilerimizle Devlet Su İşleri (DSİ) ‘ne ve orada yer alan Taşkın Müzesi’ne gezi düzenledik. Projede görev alan öğrencilerimizin suyun bilinçli kullanımı ve olası su kıtlığı için alınabilecek önlemler gibi konular hakkında bilgilenmesini sağlayarak farkındalık kazanmalarını sağladık.

Mrt

e Twinning projesi kapsamında Okulumuzun yeşil alanlarını korumaya yönelik okulumuzun çevresinde ve bahçesinde bulunan çöpleri (cam kırıkları, ambalajlar, meyve kabukları) toplayarak etrafı daha temiz bir hale getirdik.

Psikolojik Danışma ve Rehberlik Hizmetleri Programı doğrultusunda 12 .sınıf öğrencilerimize yönelik 10 Ocak  2024 tarihinde  “Milli Savunma Üniversitesi Tanıtımı” konulu seminer Okul Psikolojik Danışmanı Nagihan AKGÜL tarafından tüm 12. sınıflarda verimli bir şekilde gerçekleştirilmiştir. Toplamda 72 öğrenciye ulaşılmıştır.

Seminerin ana başlıkları aşağıda belirtilmiştir.

·         Milli Savunma Üniversitesi Sınav Takvimi

·         Harp ve Astsubay Meslek Yüksek Okulları Personel Temini

·         Harp ve Astsubay Meslek Yüksek Okulları Taban Puanları

·         Fiziki Yeterlilik, Psikomotor Testi

·         MSÜ Sınavı

·         MSÜ Başvuru Kriterleri

‘’Sözlük özgürlüktür.’’ sloganıyla tüm kademelerde uygulanan Dilimizin Zenginlikleri Projesi ortaöğretim kademesi bakanlık eylem planında yer alan, 23/12/2023 tarihinde saat 19.00 da ogm.eba.gov.tr internet adresi üzerinden gerçekleşen Safahat Konulu Çevrim İçi Bilgi Yarışması’na okulumuz öğrencilerinden katılım sağlandı. Ülke genelinde yapılan yarışmada öğrencilere Mehmet Akif ERSOY’un eseri olan Safahat ile ilgili 20 soru yönlendirildi.

Yarışmada okulumuz 11- A FSB sınıfı öğrencilerinden M. Ali SAĞER ve Arif SARI ilçe genelinde başarılı olup derece aldılar.

‘’Sözlük özgürlüktür.’’ sloganıyla tüm kademelerde uygulanan Dilimizin Zenginlikleri Projesi ortaöğretim kademesi bakanlık eylem planında yer alan; Safahat Okumaları faaliyeti için

okulumuzdaki öğrencilerle Safahat Sözlüğü paylaşıldı. Tüm sınıflardan Safahat Sözlüğü’nden seçilecek en az üç kelimenin yer alacağı anlamlı bir cümle ve afiş oluşturmaları istendi. Yapılan afiş

ve cümleler arasından okulun en iyi afiş- cümlesi belirlendi. Okulumuzda 12-A İHP sınıfı öğrencisi Rumeysa KAMÇI’nın yazdığı cümle ve tasarladığı afiş 1. olarak seçildi.

‘’Sözlük özgürlüktür.’’ sloganıyla tüm kademelerde uygulanan Dilimizin Zenginlikleri Projesi ortaöğretim kademesi bakanlık eylem planında yer alan; proje tanıtımı ile ilgili video tüm sınıflarda öğrencilerimize izlettirildi. Akabinde proje içeriğini tanıtan, okul panosu öğrencilerimizle beraber hazırlandı.