T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
TRABZON / ARSİN - Mehmet Rüştü Aşıkkutlu Anadolu İmam Hatip Lisesi

"TOHUMUNU AT TOPRAĞA" PROJESİ EĞİTİM SEMİNERİ

Trabzon İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün Koordinatörlüğünde ve Tüm Kalkınma ve İşadamları Girişimciler Derneği (TÜMKİAD) Trabzon Şubesi'nin ortaklığında yürütülen HOPO Proje Yarışması kapsamında;  ata tohumu kullanarak doğaya zarar vermeden  organik tarım  yapmaya ,öğrencilerimize tüketen değil üreten olmaya , çağımızın ve  geleceğimizin sorunlarına karşı duyarlı olmaya yönlendirmek amacıyla  "TOHUMUNU AT TOPRAĞA" projesi çerçevesinde gerçekleştirdiğimiz faaliyetlerin eğitim ayağı olarak; ARSİN İLÇE VE TARIM VE HAYVANCILIK Müdürlüğünden Ziraat Mühendisi Esra Senem ALEMDAĞ 9.sınıf öğrencilerimize "ATALARDAN TORUNLARA TOHUM" konulu bir seminer verdi.

                  Seminerde  sağlıklı tarım sağlıklı gıda nasıl olmalı, GDO'lu ürünlerin insan sağlığı üzerindeki olumsuz etkileri, helal ve temiz gıdanın özelliklerinin nasıl olması gerektiğiyle ilgili çok önemli bilgiler verildi. Son yıllardaki obezite başta olmak üzere pek çok beslenme yanlışlıklarına da değinen Ersa hnm. gençlerimizin erken yaşlarda hem kendi sağlıkları hem de geleceğimizin korunması adına sorumluluk almaları gerektiğini belirtti. Atalarımızın besin kaynaklarını nasıl ürettiğini, nasıl koruduğunu ve nasıl kullandığını da anlatan Esra hnm. sunumunun sonunda gençlerimize,- evlerinde ıslak pamuk içerisinde çimlendirmek üzere- ata tıohumlarından hediye etti. Onlara tohumları  gözlemlemelerini ve notlar tutmalarını da söyledi.

          Oldukça faydalı olan seminerimize katkılarından dolayı Esra Senem ALEMDAĞ'a ve sunumu ilgiyle izleyen öğrencilerimize çok teşekkür ederiz.

13-03-202213-03-202213-03-202213-03-2022

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 13.03.2022 - Güncelleme: 13.03.2022 13:00 - Görüntülenme: 726
  Beğen | 0  kişi beğendi