Etiket Sonuçları: Yks

Okulumuz Gezi ve Tanıtım Kulübü / Rehberlik servisi koordinesinde 11 ve 12. sınıf öğrencilerimize Samsun 'da yer alan 19 Mayıs Üniversitesine  tanıtım ve  Samsun /Ordu illerine yönelik olarak da kültür gezisi düzenledi. 16 Şubatta üniversitede yer alan İlahiyat Fakültesi, Sağlık Meslek Yüksekokulu, Eğitim Fakültesi ve Kampüs tanıtımları gerçekleştirildikten sonra Samsun ilinde yer alan Bandırma Vapuru, Amazon Köyü gibi tarihi ve turistlik yerler gezildi. Sınava hazırlanan öğrencilerimizi motive etmek için planladığımız serbest etkinliklerle keyifli vakit geçirdik.Üniversitenin kampüs olanakları, giriş ve burs olanakları hakkında bilgi verildi ve üniversitenin genel tanıtımları yapıldı. Ayrıca öğrenciler merak ettikleri konularla ilgili sorularını sorma imkânı buldular. Kampus turunda öğrencilerimiz, üniversiteleri ve lisans programlarını doğrudan tanıma olanağı bulup bölümler hakkında bilgi aldılar; okulun fiziki yapısını, sosyal etkinlik alanlarını tanıyarak kampüs hayatının genel havasını teneffüs ettiler.

Psikolojik Danışma ve Rehberlik Hizmetleri Programı doğrultusunda 12 .sınıf öğrencilerimize yönelik 10 Ocak  2024 tarihinde  “Milli Savunma Üniversitesi Tanıtımı” konulu seminer Okul Psikolojik Danışmanı Nagihan AKGÜL tarafından tüm 12. sınıflarda verimli bir şekilde gerçekleştirilmiştir. Toplamda 72 öğrenciye ulaşılmıştır.

Seminerin ana başlıkları aşağıda belirtilmiştir.

·         Milli Savunma Üniversitesi Sınav Takvimi

·         Harp ve Astsubay Meslek Yüksek Okulları Personel Temini

·         Harp ve Astsubay Meslek Yüksek Okulları Taban Puanları

·         Fiziki Yeterlilik, Psikomotor Testi

·         MSÜ Sınavı

·         MSÜ Başvuru Kriterleri

Yks Hakkında öğrencilere bilgilendirme yapmak amacıyla Rehberlik Servisi tarafındanmodüler pano hazırlandı.

Ekm

12 sınıf öğrencilerine yönelik YKS hakkında bilgilendirme semineri yapıldı. Taban başarı puanları, sayısal sözel eşit ağırlık bölümleri ve konu soru dağılımları hakkında bilgi verildi. OKul birinciliği kontenjanı, Ortaöğretim Başarı Puanı konularına değinildi.

Eyl

Üniversite sınavlarına okulumuzda yapılan Destekleme ve Yetiştirme Kurslarıyla hazırlanarak çeşitli üniversite ve bölümlere yerleşen öğrencilerimizi tebrik ediyor, öğrencilerimizin yetişmesinde emek veren öğretmenlerimizi ve desteklerini esirgemeyen velilerimizi kutluyoruz.

9 Mayıs 2023 tarihinde okulumuz tarafından YKS ye hazırlanan öğrencilere yönelik Üst Öğrenim kurumlarının tanıtılması kapsamında Erzurum Atatürk Üniversitesine gezi yapılmıştır. Gezide öğrencilerimize okul idaresi, okulumuz psikolojik danışmanı ve matematik öğretmeni rehberlik etmiştir. Üniversite tanıtımı gezisinde ilk olarak Spor Bilimleri Fakültesi ziyaret edilmiştir. Daha sonra Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okuluna geçilerek bölümün ders içerikleri, derslikler, sosyal faaliyetler, öğrenci kulüpleri, hakkında bilgi edinilmiştir. Son olarak Mühandislik Fakültesi ziyaret edilerek, bölümler, ve iş alanları hakkında bilgi alınmıştır. Öğrencilerimize üniversiteyi, lisans programlarını doğrudan tanıma olanağı sunan gezide, öğrencilerimiz bölümler hakkında bilgi alarak, okulun fiziki yapısını, sosyal etkinlik alanlarını tanıdılar.

Üniversite gezisi sonrasında Erzurum ilinde yer alan tarihi ve turistlik mekanları gezerek öğrencilerimizle güzel anılar biriktirdik.