Etiket Sonuçları: Dil

‘’Sözlük özgürlüktür.’’ sloganıyla tüm kademelerde uygulanan Dilimizin Zenginlikleri Projesi ortaöğretim kademesi bakanlık eylem planında yer alan, 23/12/2023 tarihinde saat 19.00 da ogm.eba.gov.tr internet adresi üzerinden gerçekleşen Safahat Konulu Çevrim İçi Bilgi Yarışması’na okulumuz öğrencilerinden katılım sağlandı. Ülke genelinde yapılan yarışmada öğrencilere Mehmet Akif ERSOY’un eseri olan Safahat ile ilgili 20 soru yönlendirildi.

Yarışmada okulumuz 11- A FSB sınıfı öğrencilerinden M. Ali SAĞER ve Arif SARI ilçe genelinde başarılı olup derece aldılar.

‘’Sözlük özgürlüktür.’’ sloganıyla tüm kademelerde uygulanan Dilimizin Zenginlikleri Projesi ortaöğretim kademesi bakanlık eylem planında yer alan; Safahat Okumaları faaliyeti için

okulumuzdaki öğrencilerle Safahat Sözlüğü paylaşıldı. Tüm sınıflardan Safahat Sözlüğü’nden seçilecek en az üç kelimenin yer alacağı anlamlı bir cümle ve afiş oluşturmaları istendi. Yapılan afiş

ve cümleler arasından okulun en iyi afiş- cümlesi belirlendi. Okulumuzda 12-A İHP sınıfı öğrencisi Rumeysa KAMÇI’nın yazdığı cümle ve tasarladığı afiş 1. olarak seçildi.

‘’Sözlük özgürlüktür.’’ sloganıyla tüm kademelerde uygulanan Dilimizin Zenginlikleri Projesi ortaöğretim kademesi bakanlık eylem planında yer alan; klasik eser okumaları kapsamında sınıflarımızda okulumuz Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Muhammet KAMÇI tarafından ‘’Bilen Oturur’’ etkinliği gerçekleştirildi. Sınıftaki tüm öğrenciler etkinlik öncesi ayağa kaldırıldı ve tahtaya yazılan eş anlamlı kelimeleri bulmaları sağlandı. Gerçekleştirilen etkinlik öğrenciler tarafından hem bilgilendirici hem de eğlenceli bulundu.

‘’Sözlük özgürlüktür.’’ sloganıyla tüm kademelerde uygulanan Dilimizin Zenginlikleri Projesi ortaöğretim kademesi bakanlık eylem planında yer alan; il geneli sözlük tasarım yarışması okulumuz öğrencilerine duyuruldu. Yarışmaya okulumuz 11-A FSB sınıfı öğrencilerinden İrem Su İLİ ‘’Eskiden Yeniye Türkçe Sözlük’’ adlı eseriyle katılım sağladı. Sözlük içerisinde yöremize ait eski olan ama gün geçtikçe kullanılmadığı için unutulmaya yüz tutmuş kelimelere yer verildi. Ayrıca kelimeler öğrencilerimiz tarafından da resmedildi. Tamamıyla el ürünü olan sözlük İlçe değerlendirmesinde 1. olarak seçildi ve öğrencimiz okulumuz tarafından bu başarısından dolayı ödüllendirildi. Öğrencimizi tebrik ediyoruz.